STRAF – ZEPPELIN!

Artiest info
Website
facebook
Distr.: Sonic RendezVous

Van een groep die zichzelf ‘Straf’ noemt verwacht je als muziekliefhebber eigenlijk niets meer dan een ‘straffe’ plaat. En dat hebben de zeven leden van deze Nederlandse formatie uit de provincie Brabant proberen af te leveren met hun twaalf nummers tellende nieuwe album “Zeppelin!”. Ze hebben de conceptuele tracks van deze plaat intussen zelfs omgezet in een heuse theatervoorstelling.

Als inspiratiebron voor “Zeppelin!” vernoemen ze zelf ‘de waanzin van de redelijken’ waarbij de gekheid die in ieder van ons verborgen zit alle redelijkheid en het gezond verstand teniet doet gaan. De ene keer brengen ze hun liedje als bigbandmuziek zoals in de titeltrack die u op de video kunt beluisteren waarna ze voor een andere song overschakelen op bluesgetinte melodieën en daarna lijkt het dan weer alsof de lokale dorpsfanfare met heel hun instrumentarium aan percussie en blazers voorbijwandelt.

Live moet een optreden van ‘Straf’ een echte belevenis zijn die het publiek meeneemt van dansen en vrolijkheid naar bittere ernst, van grapjasserij naar een emotioneel tranendal. Je kan deze groep niet zo simpelweg in één of andere categorie onderbrengen. De zeven ‘straffe’ bandleden zijn Lambert Verhoeven op accordeon en zang, Pill van Kempen op akoestisch gitaar, trompet en banjo, Jeffrey Willems op elektrische gitaar, Peter Dupont op saxofoon en accordeon, Leon van Egmond op trombone en mondharmonica, Wannes Rombouts op basgitaar en contrabas en Kees Swanenberg achter het drumstel.

‘Straf’ debuteerde op plaat in 2007 met de EP “Zinkend Schip” waarna hun debuutalbum “Pompen Of Verzuipen” volgde in 2008. Twee jaar later was er een tweede EP met “Vraatzucht” en nu volgt er dus een tweede volwaardige plaat met “Zeppelin!”. Van dit nieuwe album onthouden we vooral graag de volgende nummers: het door blazers ingeleide “Wolvenaard”, het op een ‘Rolling Stones’-achtige rockmelodie gebrachte “Het Beest”, de Balkan-geïnspireerde gypsy ballad “Parels”, het grappige “Orkest Met Gouden Tanden”, het als treurmars opgevatte “Dood In De Grond” en het korte maar luid meebrulbare Tex-Mex-feestliedje “Ha Ha Hee Hee”. ‘Fun guaranteed’ met dit Nederlandse septet van ‘Straf’.

(valsam)